DERMA ITCH RELIEF

Gebruiksaanwijzing: Zeer goed schudden voor gebruik.

Spray op de te behandelen gebieden, masseer krachtig tegen het haar, zodat het de huid binnendringt. Herhaal dit 2 keer per dag tijdens de eerste week. Geleidelijk verminderen van de frequentie tot naar een wekelijkse toepassing. Als het paard zweet of na elke wasbeurt met shampoo, dient u de huid weer met Derma Itch Relief in te smeren .

Gebruik Derma Itch Relief altijd met behulp van latex handschoenen. Contact met de ogen vermijden;

Niet gebruiken bij overgevoeligheid voor één van de ingrediënten; Uitsluitend voor uitwendig gebruik.

De Paardenartsen Derma Itch Relief wordt gebruikt ter verzorging en verzachting van de huid van de staart en manen bij overlast als gevolg van insectenbeten en ter voorkoming van schuren .Het ondersteunt het herstellend vermogen van de huid.

Derma Itch Relief is een op benzylbenzoaat gebaseerde lotion, een principe dat nuttig is bij de behandeling van paarden en pony’s, aangetast door recidiverende zomerdermatitis (DER) verrijkt met calendula-extract (het extract van Calendula officinalis heeft experimenteel een goede ontstekingsremmende werking aangetoond op het niveau huid en slijmvliezen)

Derma Itch Relief is de huidlotion die rechtstreeks op de door irritatie aangetaste plekken wordt aangebracht.

Resultaat binnen 30 minuten !!!

Eigenschappen ingrediënten:

Calendula officinalis-extract heeft experimenteel een goede ontstekingsremmende werking op de huid en slijmvliezen aangetoond, dankzij het gehalte aan slijm en flavonoïden.

Benzylbenzoaat bij paarden-DER maakt het mogelijk irritatie in de getroffen gebieden te verminderen, bacteriële infecties onder controle te houden en insecten weg te houden, een startpunt in de bestrijding van DER-pathologie: deze huidpathologie, die typisch paarden treft, is seizoensgebonden en op allergische basis en wordt gekenmerkt door het verschijnen van extreem jeukende laesies, als gevolg van de beet van insecten, zeer vergelijkbaar met muggen, behorend tot het geslacht Culicoides. De Angelsaksische term is “Sweet Itch”. De meest getroffen gebieden zijn het hoofd, de schoft, de schouders, de romp, de borst, de buikstreek en de staartbasis. De pathologie ontwikkelt zich voornamelijk in het voorjaar en neemt langzaam af in het najaar, maar komt elk jaar terug met steeds meer geaccentueerde symptomatologische beelden. Paarden die gevoelig zijn voor DER wordt aanbevolen om het product in het voorjaar vóór het begin van de symptomen aan te brengen en de behandeling tot het einde van de zomer voort te zetten.

Samenstelling   Geraffineerde zonnebloemolie; Benzylbenzoaat; In vet oplosbaar extract van Calendula officinalis; B.H.T (butylhydroxytolueen); B.H.A (Butylhydroxyanisol).