ARTHRO PLATINUM

Biedt een optimale ondersteuning van het bewegingsapparaat. De Paardenartsen Arthro Platinum bevat essentiële nutritionele ingrediënten ter ondersteuning van gewrichten, synovia (gewrichtsvloeistof), pezen, ligamenten en bot. 

De Paardenartsen Artrho Platinum is een voedingssupplement van de nieuwe generatie ter ondersteuning van de mobiliteit van onze paarden. De glucosamine verhoogt het niveau van glycosaminoglycanen in het gewricht, hetgeen de ‘bouwstenen’ in de kraakbeenmatrix wordt genoemd. De chondroitine fungeert als een natuurlijke ‘watermagneet’ in het gewricht waardoor het gewricht meer bestand is tegen constante compressie en stoten. 

Collageenvezels zijn de belangrijkste extracellulaire eiwitten in het lichaam. In de extracellulaire matrix zorgt collageen primair voor structuur, samenhang, elasticiteit en stevigheid van de verschillende soorten bindweefsel, waaronder kraakbeen, botten, pezen, ligamenten (gewrichtsbanden), huid en bloedvaten.

Hyaluronzuur wordt gevonden in de zachte bindweefsels. Het Hyaluronzuur is het belangrijkste bestanddeel van Synoviale vloeistof (gewrichtssmeervloeistof) in de gewrichten van paarden.

MSM, het Methyl Sulfonyl Methaan, is een natuurlijke zwavelverbinding nodig bij de cel opbouw en functioneert als natuurlijke ontstekingsremmer. Omega 3 geeft verlichting van ontstekingen en pijn veroorzaakt door artritis, evenals de uitdroging van gewrichten.

Daarnaast vormt gechelateerd zink samen met zwavel het structurele weefsel dat we keratine noemen, vitamine E werkt als bewezen antioxidant en L-lysine is een essentiële bouwsteen voor spiereiwitten

Verkrijgbaar: vloeistof (1, 2.5 en 5L), poeder (1.5, 3 en 4.5 kg) of pellets (1.5, 3 en 4.5 kg)

Gebruiksaanwijzing:

Voor een paard van 500 kg 3-4 weken 100 gr. per dag. Daarna overgaan op onderhoudsdosering: 50 gr. per dag.