EUTHANASIE

Voor iedere paardenliefhebber komt helaas eenmaal het moment om afscheid te nemen van hun paard. De beslissing voor euthanasie is een moeilijk moment. Wanneer is het voor het paard niet meer acceptabel om verder te leven? Wij adviseren en begeleiden u bij het maken van deze moeilijke keuze. 

EUTHANASIE EN AFSCHEID NEMEN

Wanneer de beslissing is genomen om uw paard in te laten slapen, kan dat bij u thuis gebeuren of op de praktijk. Als eerste wordt uw paard dan gesedeerd, waardoor uw paard rustig en suf wordt. Daarna volgt een injectie met slaapmiddel, waardoor uw paard zal komen te liggen. Vanzelfsprekend begeleiden we dit en zorgen we er voor dat dit zo rustig en beheerst mogelijk gebeurt. Echter blijft het een onprettig gezicht en kunt u gerust als eigenaar besluiten niet bij dit moment aanwezig te zijn. Wanneer uw paard rustig ligt en volledig onder narcose is, kunt u nog op uw gemak afscheid nemen. Als laatste volgt dan de spuit waardoor uw paard komt te overlijden.

De meeste mensen kiezen voor euthanasie op de praktijk, omdat we uw paard daar op de meest rustige en gecontroleerde manier kunnen neerleggen. In onze speciaal met rubber beklede recovery box komt uw paard op een zachte bodem te liggen. En door de klapdeur kunnen we hem optimaal begeleiden in het gaan liggen. Daarnaast zorgen wij voor de verdere nazorg van uw paard.

Meestal worden de overleden paarden door de Rendac opgehaald, alhoewel tegenwoordig ook individuele crematie mogelijk is. Wanneer u uw paard aan huis in laat slapen, houd dan rekening met de plaats waar we uw paard neer leggen. Niet elk erf is bereikbaar voor de Rendac!