ZAND-EX

Boschhoven Zand Ex helpt bij het afvoeren van zand uit de darmen. Het binnenkrijgen en ophopen van zand in het maagdarmkanaal kan namelijk zandkoliek veroorzaken.

Husks en zaadjes

Een van de kwaliteitsverschillen bij Psyllium is het verschil tussen het zaad van het plantje en het zaadhoesje, oftewel de ‘husk’. Deze husks hebben een sterkere werking dan de zaden. Ze zijn echter ook duurder omdat er bij de husks een extra bewerkingsstap voor nodig is om een goed product te krijgen.

De husks werken sterker omdat ze veel meer voedingsvezels bevatten dan de zaden. De zaden lijken qua werking meer op lijnzaad. Door de grote aanwezigheid van slijmstoffen (zowel in het zaad als in de husks) helpt het de darmpassage te vergemakkelijken. Het waterbindende vermogen bij husks is vele malen groter. Ook zal het per grondstoffenleverancier verschillen hoe zuiver de Psyllium is.

Onze Zand-Ex bevat Psyllium Husk, deze is een 100% natuurlijk vezel die het vocht in de darm bindt en zo een gelei-achtige massa vormt waaraan het zand zich hecht en zo mee wordt afgevoerd.

De Pre- en Probiotica zorgen voor het herstel van de darmflora.

Verpakking:

Emmer van 1,5 of 3,0 of 5 kg, maatbeker bijgesloten (100g)

Gebruiksaanwijzing:

Pony’s : 100 gram per dag over het voer 7 dagen achtereen

Paarden: 200 gram per dag over het voer 7 dagen achtereen

Grote paarden: 300 gram per dag over het voer 7 dagen achtereen